Blog: Wat doet knoflook met ons lichaam, waar is het goed voor?

Wat doet knoflook met ons lichaam, waar is het goed voor?

Knoflook is ongelofelijk voedzaam en bevat maar weinig calorieën. Het bevat onder andere Vitamine B6, Vitamine C en mangaan. Een beetje van alles wat we nodig hebben. Knoflook staat erom bekend dat het de functie van het immuunsysteem een oppepper geeft. Daarnaast kan knoflook een gunstig effect hebben op de bloeddruk en kan het helpen bij een gezond cholesterolgehalte. Knoflook bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het voorkomen van Alzheimer en dementie. Naast de lichamelijke- en geestelijke voordelen, is het natuurlijk een geweldige smaakmaker voor de meesten van ons! Meer weten wat knoflook allemaal voor ons kan doen? Lees dan gauw verder!

Wat is knoflook nou precies

Enig idee hoe knoflook groeit? Knoflook (Allium sativum) is een plant uit de narcisfamilie en behoort tot hetzelfde geslacht (Allium) als ui, prei en bieslook. Het hele 'hoofd' wordt de knoflookbol genoemd en elk segment wordt een teentje genoemd. Knoflook is een bolgewas en groeit op goed doorlatende grond en in de volle zon in veel delen van de wereld. De papyrus Ebers in Egypte vermeldde 3500 jaar geleden al knoflook. Arbeiders die aan de piramides bouwden kregen knoflook te eten, omdat het kracht zou geven. Daarnaast werd knoflook in de Griekse oudheid al voorgeschreven als medicijn. “Laat uw voedsel uw medicijn zijn en laat uw medicijn uw voedsel zijn”. Dit zijn beroemde woorden van de arts uit de Griekse oudheid, Hippocrates. Hij was één van de artsen die knoflook voorschreef om medische aandoeningen te behandelen.

De werkende eigenschappen knoflook

Ben jij ook zo gek op knoflook en kan je er geen genoeg van krijgen? Knoflook bevat allicine, een stof met krachtige medicinale eigenschappen. Hetgeen wat het gunstige effect op de gezondheid veroorzaakt is de zwavelverbindingen die worden gevormd als een teentje wordt fijngesneden, geperst of gekauwd. Deze zwavelverbinding is ook verantwoordelijk voor de knoflookgeur. Knoflook is erg goed voor meerdere dingen in het menselijk lichaam. Hou er wel rekening mee dat je een hoge dosering nodig hebt voor gewenste effect. Enkel af en toe een teentje door je eten zou dus niet genoeg zijn. Een teentje knoflook bevat al gauw 2% mangaan, 2% vitamine B6 en 1% vitamine C van de ADH! Fijn toch? Om met zo'n heerlijke toevoeging aan je gerecht ook nog eens de vitamnes en mineralen aan te vullen?!

Knoflook als supplement?

Ben je van plan, nadat je dit hebt gelezen, gebruik te maken van knoflook als supplement? Een toevoeging van knoflook aan een gevarieerde, evenwichtige voeding kan je helpen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met de Kyolic gerijpte Japanse knoflook, waar je elke dag één van neemt. Het is een Japanse natuurlijk gerijpte knoflook. De hoge kwaliteit wordt bepaald door de grondstoffen die met uiterste zorg zijn geselecteerd en door de klassieke manier van telen en rijpen. Na de oogst wordt de Kyolic gedurende 20 maanden gerijpt, waardoor het beste in de knoflook naar boven wordt gehaald. Deze tabletten kan je innemen tijdens of direct na een maaltijd. Het is wel belangrijk om bij een zwangerschap, lactatie en medicijngebruik eerst een arts te raadplegen.

Verse knoflook of knoflookpoeder?

Knoflook is natuurlijk te krijgen in verschillende vormen. Verse knoflook heeft een zachte frisse smaak en is licht verteerbaar. Daarnaast merk je de dag erna niet veel meer dat je knoflook hebt gegeten. Dit is bij knoflookpoeder wel anders. Dit is veel sterker van geur, omdat het veel geconcentreerder is. De gedroogde variant bevat ook niet de actieve verbinding zoals de verse knoflook. Knoflookpoeder is natuurlijk wel gemakkelijk te gebruiken, toch is verse knoflook gezonder. Met verse knoflook ben je ook nog eens sneller van de sterke geur af. Dus… waar kies jij voor?

Knoflook toevoegen aan je dieet?

Nu je weet welke voordelen knoflook jou kan brengen, kan je haast geen reden meer vinden om géén knoflook te eten, je kunt knoflook op ontelbare manieren combineren in je voeding. Verse knoflook is het lekkerste en ook het meest werkzaam. Het actieve bestanddeel allicine vormt zich alleen bij het fijnsnijden of persen. Je zult de knoflook dus altijd rauw moeten fijnmaken. Eerst je knoflook koken en dan persen heeft voor de werking dus geen zin. Je kunt van knoflook bijvoorbeeld een heerlijke dressing maken door het te persen met een knoflookpers en daar een beetje olijfolie aan toe te voegen. Heerlijk over de salade, of om lekker in te wokken. Toch geen fan van knoflook, maar wil je wel genieten van de positieve effecten van knoflook? Dan kan je gaan voor een knoflooksupplement.

Knoflook heeft dus veel verschillende positieve effecten op ons lichaam. Goed voor body and mind! Ben je overtuigd? Shop dan snel de Kyolic gerijpte Japanse knoflook voordelig op KoopjesDrogisterij.nl!

We zijn erg benieuwd naar je feedback!

Feedback